Hey, Ik ben Larissa

Eetpsychologie coach, diëtist en EFT practitioner. Ik ben gek op reizen, hiken, diepgaande gesprekken en lachen!

Ik help mensen zoals jij vrij te komen van cravings en emotie-eten. Van eetStrijd naar eetVrijheid. Zodat je op een natuurlijke manier kunt afvallen, maar vooral dat je je weer licht en vrij voelt. In eten, jouw lichaam en jouw leven!

Voordat ik eetpsychologie coach en EFT practitioner was…

… Was ik zelf een emotie-eter.

Alleen dat had ik toen niet door…

Ik at als ik gestresst was. Werd onrustig als ik geen chocolade meer in huis had. Zocht de keukenkastjes af als ik me onrustig, overweldigd of eenzaam voelde. At stiekem. Mijn gedachten bleven maar draaien: “Ik snoep te veel! Ik kan me niet inhouden! Ik ben te zwak!”

Ik nam me keer op keer voor om écht te STOPPEN. Maar hield het hooguit een paar dagen vol.

Ik was diëtist en orthomoleculair therapeut

Ik dacht dat meer KENNIS de oplossing was.

Maar na 5 jaar studeren voor diëtist en orthomoleculair therapeut had ik van alles geleerd over de bloedsuikerspiegel, hormonen, van suiker naar vetverbranding switchen, paleo, you name it. Toch had ik nog minder controle over mijn eten dan OOIT!

Ik schaamde me daar zo voor. At stiekem. En de buitenwereld wist niet hoe erg dit een dagelijkse strijd voor me was…

En topsporter

Is meer WILSKRACHT dan de oplossing?

Ik verweet mezelf dat ik te weinig wilskracht had. Terwijl ik als voormalig topsporter (langebaan schaatsen) toch wel had bewezen dat ik wist wat wilskracht en discipline was?

Ook haalde ik altijd de hoogste cijfers tijdens mijn studie en ik ben cum laude afgestudeerd. Niet omdat ik zo super slim ben, of een fotografisch geheugen heb. Dat zou misschien cool zijn, maar vooral omdat ik er keihard voor werkte. En misschien een kleeeein beetje perfectionistisch was.

Waarom werkt die discipline met eten dan niet? 

En ik hoor dit van zoveel mensen. Intelligente vrouwen, doorzetters, die het best goed voor elkaar hebben. Behalve het stukje eten en gewicht. Dat blijft een punt van frustratie… 

Misschien herken jij dat ook wel: Dat je in veel gebieden van je leven echt een doorzetter bent, in je baan, studie, sport of de dingen die je hebt meegemaakt. En dat die wilskracht en discipline als het gaat om eten als sneeuw voor de zon verdwenen lijkt te zijn.

Mijn ontdekkingsreis

Ik kwam erachter dat ik altijd op de verkeerde plek had gezocht. Het oplossing om van mijn emotie-eten af te komen kon ik niet vinden in nóg meer kennis of nóg harder proberen op wilskracht. Ik besloot op zoek te gaan naar de oorzaak. De afgelopen jaren heb ik onwijs veel geleerd, onderzocht en ontdekt. Ik heb de antwoorden gevonden in de psychologie van het eten en in het onderbewustzijn d.m.v. Emotional Freedom Techniques (EFT/Tapping). Eindelijk begreep ik waarom het niet lukte.

En nu? Nu lukt het wel. Ik ben af van die innerlijke strijd met eten en ik voel me weer VRIJ! Het heeft me heel wat tijd, geld en energie gekost maar ik ben er. Ik heb ‘vanzelf’ mijn ideale gewicht bereikt. Zonder dieet of strijd. Al 3 jaar stabiel. Ik eet nu moeiteloos gezond. Ik kan gewoon chocola in huis hebben, en daar zonder moeite gewoon een beetje van nemen en er echt van genieten. En misschien nog wel het fijnst, ik heb weer de mentale ruimte om m’n dagen te besteden aan wat écht belangrijk voor me is! 

Mijn missie?

Vrouwen (en mannen!) helpen naar EetVrijheid. Uit de vicieuze cirkel van stress- en emotie-eten en eindeloos diëten, zodat ze zich weer licht, vrij en vol vertrouwen voelen in eten en zichzelf.

Ik gebruik daar graag unieke strategieën voor die helpen om de wortels van cravings, stress- en emotie-eten en zelfsabotage aan te pakken.

Het is tijd om je VRIJHEID en kracht terug te pakken, zodat je het leven kunt leiden waar je écht naar verlangt; die carrière, die droomrelatie, stressvrij genieten met je familie. Dat is wat ik je zo enorm gun!

Ik mocht spreken over cravings op de Nationale Gezondheidsbeurs.
Nog een aantal (funny) facts over mij:

* Ik drink mijn koffie zo heet mogelijk. Ik doe al jaren eerst gekookt water in m’n koffiekopje, gooi het leeg en vul het dan pas met koffie zodat het minder afkoelt. I drink trouwens thuis altijd decaf, maar ik hou gewoon van dat warme gevoel in de ochtend!

* Ik ben een persoon van contrasten. Vroeger dacht ik altijd dat je maar één ding kon zijn, maar inmiddels heb ik het allemaal leren omarmen.

Enerzijds ben ik die nuchtere meid uit een klein dorp die niet van onduidelijke, zweverige taal houdt, en anderzijds ben ik die ‘spiri-wiri’ die aan energy healing doet.

Ik was in het begin ook best sceptisch toen ik over EFT hoorde. Maar ik dacht f*ck it, ik heb zoveel al gedaan wat niet werkte, dus ik probeer het gewoon. Ik ben zo blij dat ik me ervoor open heb gesteld. Het heeft me geholpen af te komen van cravings, emotie-eten en jarenlange onrust en angst in mijn relaties. It’s pretty magic!

* Ik ben half bankhanger in joggingbroek, half avonturier. Ik hou van reizen en nieuwe dingen ontdekken, Maar als mega introvert, hou ik net zo veel van cozy thuis zijn met een dekentje op de bank om m’n batterij op te laden.

* In m’n vrije tijd leer ik Portugees. Mijn vriendje komt uit Brazilië. Ik vind Braziliaans Portugees zo mooi klinken en hoop one day goed met m’n schoonfamilie te kunnen praten daar (mas é tão difícil) 💛

* Tijdens mijn studie Voeding en Diëtetiek wist ik vanaf het begin dat ik niet aan de slag wilde als een “normale” diëtist. Ik had alleen nog geen idee hoe of wat tot een paar jaar terug!

* M’n droom was om op de Olympische Spelen te schaatsen. Ik was extreem fanatiek, trainde 2x per dag, en ondanks dat ik het niet heb gered was het een mooie tijd! Oja en dit terwijl ik stiekem echt een hekel heb aan kou! ☃️🙈

Genoeg over mij nu. Ik ben benieuwd naar jou!

Als je tot hier hebt gelezen ken je mij nu een stuk beter, maar ik jou nog niet. Wie ben jij? Is mijn verhaal herkenbaar voor jou?

Ben jij al lang opzoek naar een oplossing voor jouw uitdaging met gewicht/emotie-eten/eetbuien? Ik ben oprecht heel benieuwd.

Hoe ziet je jouw ideale situatie met eten/lichaam/gewicht eruit? Wat staat er tussen je jouw en deze ideale situatie in? Waarom lukt het nog niet?

Voel je vrij om me te vertellen wat je uitdagingen zijn en laten we samen kijken of we een klik hebben en eventueel samen aan de slag gaan. Misschien heb je, door het lezen van mijn verhaal, ergens het gevoel gekregen dat ik je op een bepaalde manier verder kan helpen.

Larissa is een gecertificeerd EFT therapeut gespecialiseerd in het overwinnen van cravings, emotie-eten en zelfsabotage.
Larissa is een gecertificeerd EFT therapeut gespecialiseerd in het overwinnen van cravings en emotie-eten.